Fun Forest Rotterdam


Aan de Kralingseplas zit een van onze favoriete sportlocaties, namelijk Fun Forest Rotterdam. De naam zegt het al deze locatie is een en al plezier, hier kan je kanoën, suppen en klimmen. En dat allemaal lekker buiten in de natuur. 

De boom in!

We zijn hier al meerdere malen wezen suppen, maar we hadden nog nooit het klimbos uitgeprobeerd. Tijd om hier verandering in te brengen, via Onefit plannen we direct een lesje in. Op naar het klimbos!

Tips

Aangekomen bij Fun Forest worden we in onze klim uitrusting gehesen. Zodra iedereen er klaar voor is lopen we richting het klimbos. Tijdens het klimmen ben je constant gezekerd. We krijgen een korte uitleg hoe dit precies in zijn werk gaat en waar je precies op moet letten. Onder het toezicht van de begeleiders leggen we een klein test parcour af en krijgen wat tips.

Op ontdekkingstocht

Zodra iedereen het test parcour succesvol heeft afgelegd mogen we beginnen aan het echte werk! In totaal zijn er zeven verschillende parcours. Nummer 1 is het gemakkelijkste en nummer 7 is het moeilijkste. In totaal mag je tijdens een les drie uur klimmen. Alle tijd dus om het bos te verkennen!

Hoogtevrees

Wij beginnen bij parcour 4. Het parcour begint met een lange trap omhoog. Bij de eerste obstakel breek al een beetje het zweet uit. Beide hebben we toch meer last van hoogtevrees dan gedacht. Maar we rapen al onze moed bij elkaar en trotseren het eerste obstakel. Ook is het zeker aan het begin even wennen. Na een aantal minuutjes gaat alles al veel gemakkelijker en zijn we inmiddels gewend aan de hoogte.

Best feeling

De eerste afdaling met de kabelbaan is echter wel even slikken, maar als je eenmaal gaat is dit het allerleukste om te doen. Gillend zoeven we van de ene boom naar de andere. Wauw, wat een heerlijk gevoel! Zodra we het parcour hebben afgelegd proberen we een stapje moeilijkere, namelijk parcour 5. Ondanks dit een moeilijker parcour doorlopen we dit redelijk snel. Het klimmen en zekeren gaat steeds gemakkelijker.

Get out your comfortzone! 

Na het derde parcour sluiten we de dag af met een drankje bij het restaurant van Fun Forest en praten nog even na over deze super toffe ervaring. Wil jij ook een keertje proberen?

Neem een kijkje op: https://www.funforest.nl/klimbos-rotterdam/