Ultimate Frisbee

ULTIMATE FRISBEE

De zomer is natuurlijk dé periode om lekker buiten te sporten. Een workout in de frisse lucht met de zon op je bol: we love it! Vandaag staat er een training bij Ultimate Frisbee Rotterdam op het programma (1x gratis met je pas!). We horen je denken: is frisbee wel een echte sport? Jazeker, sinds 1960 is het een officiële teamsport. En hoe actief frisbeeën is, gaan wij ontdekken!

Een hele kunst

Zoals we met sporten gewend zijn, beginnen we de training met een warming-up. Zodra we opgewarmd zijn, geeft trainer Oscar aan dat we gaan ingooien. ‘Mixed teams!’, roept hij hard. Als beginnelingen zoeken we snel een ervaren speler op. Superhandig, want zo kunnen we een beetje afkijken bij de anderen. Tijdens het ingooien krijgen we handige tips om te gooien en vangen. We hadden geen idee dat je een frisbee op zoveel verschillende manieren kunt gooien. Het blijkt nog een hele kunst!

Het echte werk

Nadat we het gooien en vangen aardig onder de knie hebben, is het tijd voor het échte werk. In drietallen werken we aan onze verdedigingsskills. Terwijl twee de frisbee overgooien, probeert de derde persoon ‘m te onderscheppen. Eigenlijk precies zoals ‘lullopertje’ (lummeltje) van vroeger! Nu is het tijd voor de aanval… We moeten de frisbee gooien – goed kijken waar de medespeler staat – onszelf aanbieden langs de zijlijn en natuurlijk de disk weer vangen. Kijk, nu begint het al echt ergens op te lijken! We zitten er helemaal in.

Buiten adem 

De training eindigt met een wedstrijd. In het begin lopen we nog als een kip zonder kop rond, maar het gaat al snel beter. Sterker nog, we vliegen bijna over het veld! En ach, die paar scheef gegooide disks vergeten we gewoon even.

Aan het einde van de training vraagt Oscar wat we ervan vonden. Nog buiten adem van het partijtje zeggen we: ‘Fantastisch, wij zouden dit zeker nog vaker willen doen!’ Gelukkig zegt Oscar dat we altijd welkom zijn. Frisbee een echte sport? Jazeker!

Deze blog is geschreven in samenwerking met De Rotterdampas