Vijf redenen waarom je moet gaan zwemmen!

zwemmen in rotterdam

Laten we deze blog beginnen met een feitje: wisten jullie dat er maar liefst 14 zwembaden in Rotterdam zijn!? Er is er dus altijd wel eentje bij jou in de buurt en dat is maar goed ook want zwemmen is namelijk hartstikke goed voor je! Ook voor mensen die al een ‘basis sport’ hebben is het goed om af en toe baantjes te trekken. Wij leggen je uit waarom.

1. Stijve spieren

Heb je gisteren een zware training gehad en was je van plan een rustdag te nemen. Ga in plaats van een dagje niets doen lekker baantjes trekken! In warm water functioneren stijve spieren veel beter en door in beweging te blijven herstellen je spieren ook sneller.

2. Sporten zonder blessures

Ben jij ook een tikkeltje onhandig? Met zwemmen is het vrij moeilijk je enkel te verzwikken of te vallen (in het zwembad dan hé ;)). Daarnaast is sporten in het water minder belastend voor je spieren en gewrichten. Kortom met baantjes trekken heb je dus minder kans op blessures, maar ben je toch lekker in beweging!

3. Goedkoop

Een los kaartje voor een uurtje baantjes trekken is gemiddeld tussen de 2 tot 4 euro. Veel zwembaden bieden ook stippenkaarten aan waarmee je dan vaker kunt gaan zwemmen tegen een lager tarief. Daarnaast heb je alleen maar je zwemkleding, handdoek en slippers nodig. Ik durf te wedden dat je dat vast al in je kast heb liggen!

4. Buikspieren kweken

Bij zwemmen gebruik je uiteraard je armen en benen om voor uit te komen, maar wat weinig mensen weten is dat je buikspieren ook een hele grote rol spelen bij het zwemmen. Wanneer je zwemt span je deze namelijk constant aan. Zodra je je buikspieren niet aanspant veranderd je houding en ga je meer verticaal zwemmen waardoor je langzamer gaat.

 5. Eigen tempo

Sommige mensen zijn als een dolfijn in het water en zwemmen supersnel terwijl andere juist meer weg hebben van een hond die net in de sloot gesprongen is. Gelukkig maken bijna alle zwembaden gebruik van ‘lanes’ tijdens het baantjes zwemmen. Dit betekend dat er vaak 3 of meer verschillende banen zijn, langzaam, gemiddeld en snel. Het geeft helemaal niks als je tussen de oudjes zwemt, jij hebt in ieder geval lekker bewogen en dat is altijd nog beter dan thuis op de bank zitten.

Mocht je nou helemaal geen zin hebben in baantjes trekken. Veel zwembaden hebben ook vrij zwem uren. Lekker ronddobberen en de trap op lopen naar de glijbaan is ook beweging toch?

Binnenkort gaan wij een aantal zwembaden van Rotterdam uitproberen. Welke kunnen wij volgens jou echt niet missen of ben je juist benieuwd naar? Laat het ons weten!

bron: gezondheisnet.nl , https://www.rotterdamzwemt.nl/