Aerial Hammock Yoga in Rotterdam

lydia yoga aerial hammock rotterdam

Afgelopen week gingen wij weer iets nieuws proberen via Onefit, namelijk aerial hammock yoga bij Pole Inspiration Dance Studio in Rotterdam. Dit was voor ons een super leuke nieuwe yoga ervaring en die delen wij maar al te graag met jullie!

Maar wat is aerial hammock eigelijk? Misschien ging je net als ons vroeger wel eens naar het circus en herinner je de dames die via doeken gedrapeerd naar beneden kwamen.  Het was altijd prachtig hoe sierlijk de acrobaten door de lucht bewogen een klein mini sprookje. Dit noemen we aerial dance en daarop is aerial hammock yoga dan ook geïnspireerd. Als je denkt aan het circus en de acrobaten zou je misschien denken dat dit veel te moeilijk is als beginner, maar de les is juist super toegankelijk voor beginners. Veel oefeningen kan je als beginner al uitvoeren, daarnaast krijg je ook goede begeleiding. Hierdoor voel je je zekerder en durf je ook meer uit jezelf te halen.

Aerial hammock yoga les

Hoe ziet zo’n les er nou daadwerkelijk uit? De les start net zoals de meeste yoga lessen met een warming up op een yoga matje. Tijdens de warming up ligt de focus op het verhogen van de bloedcirculatie, het bereik van je bewegingen verbeteren en je spieren stretchen. Na de warming up volgen een aantal zwaartekracht fitness-technieken waarbij de hammock wordt gebruikt. Deze oefeningen zijn vooral om te werken aan het versterken en conditioneren van je totale lichaam, zoals de armen, buikspieren en benen.

De rest van de les train je in de lucht dit is echt super leuk en uitdagend. Als een oefening of een pose lukt krijg je echt een kick. Naast het feit dat het trainen in de lucht enorm leuk is merk je ook snel dat dit veel zwaarder is dan op de grond. Je leert een aantal mooie poses, combo’s en overgangen die gerelateerd zijn aan de aerial dance acrobaten. Uiteindelijk wordt de les afgesloten met ontspanningsoefeningen in de hammock, waar je kunt genieten van de steun en de massage die de stof je geeft.

Aerial hammock yoga heeft ons laten in zien dat er echt ontzettend veel verschillende soorten yoga bestaan! De een houd van rustige yoga en de ander weer van actieve. Denk je dat aerial hammock yoga iets voor jou is? Je kan het via Onefit uitproberen, zo niet dan zijn er nog heel veel andere soorten yoga uiteraard!

Lees ook

Sport struggles, welke sport past bij mij?

Het vinden van een passende sport is lastig. Ook ik wist net zoals vele andere niet welke sport nu echt…

 

Suppen in Rotterdam

Niets is lekkerder dan een zomerse middag door te brengen op het water, dit doen we daarom ook maar al…

 

Hoelahoepen bij Juul’s Hoop Vibes!

Ben jij het planken ook zo zat? Wij in ieder geval wel!…

 

Roparun, een avontuur voor het leven

Een avontuur voor het leven
Dit jaar was het eindelijk zover, ik kreeg de kans om mee doen aan de Roparun!…

 

Boulderen bij Neoliet Rotterdam

Kennen jullie boulderen al? Dit is een klimsport, maar dan zonder touw…