Boulderen bij Neoliet Rotterdam

Lyida en Mariette bij Neoliet boulderen rotterdam onefit
Kennen jullie boulderen al? Dit is een klimsport, maar dan zonder touw of klimgordel. Je bent dus niet gezekerd! Klimmen doe je altijd in twee- of drietallen; de een zekert en de ander klimt naar boven. Boulderen daarentegen kan je helemaal in je eentje doen, je hebt dus alle vrijheid. Uiteraard is het wel leuker om samen met iemand te gaan om de bouldermuren te trotseren.

Met boulderen klim je korte klimroutes (boulders) van circa 4 meter hoog en springt af op dikke valmatten. Er zijn moeilijke en makkelijke parcours, dus kan je het jezelf zo zwaar maken als je wilt.ย Ook worden er regelmatig routes vervangen, waardoor je nooit uitgeklommen bent.

Onze favoriete boulder locatie is Neoliet Rottedam. Het is leuk om een introductie les te nemen waarbij je de basistechnieken leert en handige tips mee krijgt. Een introductie les is niet verplicht, dus als je wilt kun je gelijk aan de slag gaan. Je kunt komen boulderen wanneer het voor jou uitkomt en er is geen tijdslimiet, genoeg tijd dus om tussendoor gezellig te kletsen.

Voor boulderen heb je kracht, techniek, lenigheid en coรถrdinatie nodig. Het is dus zeker een goed en afwisselend alternatief voor je standaard krachttraining! Voor meer informatie check www.neoliet.nl