lydia sporterdam tijdens roparun

Roparun, een avontuur voor het leven

Een avontuur voor het leven

Dit jaar was het eindelijk zover, ik kreeg de kans om mee doen aan de Roparun! Al meer dan 3 jaar op een rij doen mijn vader en mijn vriend mee samen met team 13 en dit jaar was daar een plekje vrij. Zonder er maar al te goed bij na te denken gaf ik mijzelf vol enthousiasme op als loper voor team 13.

Toen het Roparun weekend naderde, begon ik steeds erger te twijfelen of dit wel een slimme keuze was geweest. Een heel weekend lang, met maar 8 man 532km rennen en nog maar twee maanden geleden had ik enorm last van mijn blessure. Los daarvan; Team 13, een ongeluksgetal, dat kan niet veel goeds beloven.

Alleen maar pech!

Het team nummer maakte zijn naam voor mij echt waar, tweedagen voor het weekend kreeg ik flinke buikgriep. Gelukkig was het de avond voor de Roparun zo goed als over! Helaas was dat te voeg gejuicht, vrijdag nacht werd mijn vriend namelijk ziek. Ja hoor, wat een pech, één nacht voor de Roparun buikgriep…

Maar het motto van de Roparun is niet voor niets ‘Opgeven is geen optie’. Onderweg naar Parijs hebben we zo veel mogelijk geslapen, met vermoeide en witte kopjes stonden we uiteindelijk die middag aan de start. Gedurende dag ging het met ons beide steeds beter. Ondanks het tekort aan slaap, onregelmatige eten en de vele pijntjes ging het allemaal boven alle verwachtingen best goed.

De positieve vibe en het sterke team gevoel sleepte ons er doorheen. Op dit soort momenten merk je hoe belangrijk een hecht en warm team wel niet kan zijn. Naast het eigen team maakte ook alle enthousiaste toeschouwers er echt een feestje van! Bij de doorkomst van dit soort gezellige dorpjes en steden was het echt genieten.

Uiteindelijk bereikte we maandag aan het einde van de middag de finish in Rotterdam; Wat een opluchting, maar aan de andere kant ook wel weer jammer dat dit gezellige avontuur voorbij was. Ondanks alle ongemakken kan ik zeker zeggen dat de Roparun een groots succes was, een prachtige en unieke ervaring. Met zoveel mensen streef je naar één gezamenlijk doel: “Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”

Meer informatie over de Roparun en al de Teams die ieder met hun reden/verhaal meedoen kun je vinden op www.roparun.nl.