Rond de tafel met de Rotterdampas

Review_Sporterdam_blog_01

Tafeltennis, wie kent het niet. Iedereen heeft weleens een balletje geslagen op de camping of op school. Tafeltennis is naast een gezellig en vermakelijk spel ook een serieuze sport.

Sinds 1988 is tafeltennis zelfs een olympische sport. Ook deze sport willen wij Sporterdammers maar al te graag uitproberen. In samenwerking met Rotterdampas mochten wij een tafeltennis training volgen bij Tafeltennisclub Alexandria ’66.

Rond de tafel

Op vakantie en op school speelde wij altijd ‘rond de tafel’, dit is een van de bekendste tafeltennis spelletjes. Je verdeelt de deelnemers zodat er aan iedere kant evenveel mensen staan. Het doel is om de bal in het spel te houden. Je speelt de bal en als die raak is mag je aansluiten in de rij aan de overkant. Dit gaat zo door totdat iemand een fout maakt, deze persoon mag niet meer mee doen in deze ronde. Je speelt zolang door totdat er nog maar twee mensen over zijn. Deze spelen een soort van finalespel. Zelf heb ik al die jaren nooit de finale gehaald, ik was helaas altijd als een van de eerste af. Een heuse tafeltennisles is dus zeker op zijn plek.

Ruimte voor iedereen

Alexandria 66’ bestaat ongeveer al 49 jaar. Deze gezellige club in de Alexanderpolder behoort met zijn 240 leden tot een van de 4 grootste tafeltennisverenigingen van Nederland. Deze mooie locatie heeft twee zalen waar ruimte is voor maar liefst 14 tafels. Je kan zowel trainingen volgen als vrijspelen. Wij deden mee aan de groepsles ‘Senioren algemeen’. Dit was een grote groep met verschillende niveaus. Van beginners zoals wij tot gevorderde.

Tips en tricks

De les werd gegeven door Emma. Zelf heeft ze een aantal jaar competitie gespeeld, maar nu helaas tijdelijk niet omdat ze geblesseerd is. Na een korte uitleg over de manier hoe je het badje moet vasthouden mogen we warmspelen. Vervolgens doen we een aantal oefeningen, zoals kort-kort, dit gaat over de plaatsing van de bal. Daarnaast oefenen we het spelen en het aanspelen op de forehand en backhand. Tijdens de oefeningen loopt Emma langs en geeft ze tips en extra uitleg. We eindigde de les met een aantal partijtjes.

Het is leuk om te zien dat je tijdens de training al veel vooruitgang maakt. De volgende keer als we op de camping ‘rond de tafel’ spelen ga ik zeker voor de finale plek!