Suppen in Rotterdam

Niets is lekkerder dan een zomerse middag door te brengen op het water, dit doen we daarom ook maar al te graag. Uiteraard niet door stil te zitten in een bootje, maar door heerlijk rond te dobberen op een SUP board. Wij vertellen jullie wat suppen inhoud en waar onze favoriete locaties zitten.

Wat is SUPPEN?

Wat is suppen nu eigenlijk? SUP staat voor Stand Up Paddle. Tijdens het suppen sta je op een een board, met een peddel in je handen. Op deze manier kan je je gemakkelijk voortbeweegt over het water. Het sup board is groot en redelijk stabiel, het is daardoor niet heel erg moeilijk om erop te blijven staan. Mocht het suppen op stil water niet uitdagend genoeg zijn, dan kan je bij SUP’s UP ook suppen op zee. Suppen op een golvende zee geeft het suppen een extra dimensie. Het balanceren is lastiger, maar als er golven zijn is het vooral leuk om met de branding mee te surfen.

Internationaal is suppen de snelst groeiende watersport van dit moment. Ik hoor je denken een sport? Ja dat is het zeker. Suppen kan je jezelf zo intensief maken als je wil. Geloof ons, na een uurtje intensief suppen ben je dood op. Tijdens zo’n sup workout traint je met namen je uithoudingsvermogen, maar het is ook ontzettend goed voor je buikspieren en je stabiliteit. Je bent constant bezig om in balans te blijven en dit doe je bijna met elke spier in je lichaam. Het is dus een total body workout.

SUP’s Up organiseert SUP lessen en tours door Rotterdam, wij volgde hier een beginners les bij de Bergse plassen. De les begon met een uitleg over het materiaal en de bij behorende basistechniek. Vervolgens gingen we het water op en kregen we tips & tricks om op de juiste manier te suppen. Nadat iedereen zijn balans had gevonden maakte we een klein tochtje over de plassen. Een losse beginners les is maar 20,- euro dit is inclusief het materiaal!

sup board

SUP locaties Rotterdam

Een van onze andere favoriete plekjes is Sup Hub Rotterdam aan de Kralingse plas. In tegenstelling tot SUP’s Up kan je bij Sup Hub individueel een bord huren voor maar 10 euro per uur. Je kan online je sup board huren, maar meestal is als je gewoon langs komt ook wel iets vrij. Via Onefit en de Rotterdampas kun je op deze locatie vrij suppen. Je zit dus niet vast aan bepaalde lestijden, je hebt alle vrijheid, daarnaast kan je genieten van een prachtig uitzicht over Rotterdam.

Onze tip is om eerst een les te volgen bij SUP’s UP, zodat je weet waar je op moet letten tijdens het suppen. Ken jij nog een te gekke Sup locatie die wij moeten uitproberen, laat het ons dan weten!